Пухкави хлебчета за 30 минути




Брашно, мая, масло и мляко – това е всичко, което ви трябва, за да направите тези меки и пухкави хлебчета! И то само за половин час! Толкова е лесно, а резултатът - толкова ароматен!


Необходимите продукти:

4 ч.ч. брашно
1 1/3 ч.ч. прясно мляко
¼ ч.ч. краве масло
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 пак. прясна мая
2 с.л. разтопено краве масло за намазване


Начин на приготвяне:

В купичка сложете прясната мая, заедно със захарта, 1 с.л. брашно и няколко с.л. хладка вода. Изчакайте да шупне.

В отделна купичка сложете млякото, маслото, захарта и солта. Загрейте ги в микровълновата фурна за 15 секунди или докато маслото се разтопи.
В купа сложете пресятото брашно. В средата направете кладенче. Изсипете половината от млечната смес в брашното, добавете и шупналата мая.
С помощта на миксер или дървена лъжица започнете да месите бавно /на ниска скорост/, като постепенно доливате и останалата смес.
Замесете меко и еластично тесто, като при нужда добавете още малко брашно. Прехвърлете го върху набрашнена повърхност и го разделете на 11-12 парчета (приблизително по 75-100 грама всяка).



Оформете ги на топки и ги сложете в кръгла тава, на дъното на която сте поставили хартия за печене или предварително сте я намаслили и набрашнили. Приблизителните размери на тавата трябва да бъдат 28 см.



Покрийте тестото с кърпа и го оставете за около 5-8 минути да почине.



През това време загрейте фурната на 200 градуса. Печете хлебчетата в продължение на 18-20 минути или до златисто кафяво.

Веднага след като ги извадите от фурната, ги намажете с разтопено краве масло за повече блясък.





ХАреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebook


като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!





Източник: http://roxanashomebaking.com

Няма коментари