Мароканска супа с моркови


Тортата от моркови може и да бъде определяна от някои като "гадна", но етикетите, които ще поставите на тази супа, когато я опитате, ще бъдат съвсем различни. Много наситена, много засищаща, много оранжева... Удоволствие за всички сетива! 
Рецептата е част от участието ми в летния брой на онлайн списанието So into food, на които сърдечно благодаря за поканата!

Необходимите продукти:

450-500 г моркови
1 голяма глава червен лук
3 ч.ч. зеленчуков бульон
3 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1/4 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. червен пипер
2 ч.л. смлян кимион
1/4 ч.л. лют червен попер по желание
1 щипка куркума
сол на вкус
                         
стръкчета пресен лук за декорация


Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и в него леко поставете нарязания на кубчета лук. Разбърквайте непрекъснато, докато лукът омекне и се запържи. Друг вариант е да задушите лука в малко вода. Добавете смления чесън и нарязаните на кубчета моркови. Запържете ги леко. Налейте бульона и поръсете с подправките. 

Изчакайте течността да заври и после намалете котлона на по-ниска степен. Оставете супата да къкри десетина минути или докато морковите напълно омекнат. Когато са готови, изключете котлона и отстранете тенджерата от огъня. 

С помощта на блендер или пасатор пасирайте супата до получаване на кремообразна гладка смес. Покрийте тенджерата с капак и я  оставете за 15-20 минути, докато достигне стайна температура. След това я поставете в хладилник.

Поднесете супата охладена, поръсена с нарязан зелен лук и прясно смлян черен пипер. 




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




Ето и останалите две супи, с които се включих в летния брой на So into food - 

Испанска доматена супа /Salmorejo/ 


По-различен таратор


Няма коментари