Тапас с боровинки, сирене Бри, прошуто и балсамова редукция


Тапас с боровинки, сирене Бри, прошуто и балсамова редукция е една изключително приятна и изискана комбинация, с която ще изненадате своите гости.
* Приготвен специално за My TAPAS BAR

Необходимите продукти

1 франзела
прошуто или хамон
сирене Бри
сладко от червени боровинки 


За балсамовата редукция

1 ч.ч. балсамов оцет
2 с.л. кафява захар


Начин на приготвяне

Пригответе балсамовата редукция. В малка тенджерка поставете оцета и захарта. Поставете на котлона и след като сместа заври, намалете силата на огъня. Оставете да къкри на слаб огън, като периодично разбърквате, докато оцетът се сгъсти (това отнема около 15-20 минути). Отстранете от огъня и оставете сместа да се охлади. Сосът допълнително се сгъстява след охлаждането.

Нарежете франзелата на филийки. По желание всяка една от тях може да намажете със зехтин, да я поставите в тава, покрита с хартия за печене и да запечете хляба за 8-10 минути или до златисто кафяво.

Върху всяка филийка поставете нарязаното на тънки филийки сирене Бри. Покрийте с прошуто, полейте с 1 ч.л. сос от боровинки и балсамовата редукция. 




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 







Няма коментари