Пиле Корма


Много вкусна рецепта от индийската кухня - крехко и ароматно пилешко с вкусен сметанов сос. Благодарение на новото ми откритие - подправките Spicentice, приготвянето на тази рецепта е още по-лесно, без да се налага да търся някоя от специфичните индийски подправки. 



Преди да пристъпя към списъка с продуктите, неща ви разкажа малко повече за продуктите на Spicentice. Не знам как е при вас, но аз винаги подхождам с леко недоверие към миксовете с готови подправки. Без да съм маниак на тема "здравословно хранене", тези пакетчета винаги ми изглеждат подозрителни. Случаят на подправките Spicentice обаче е доста по-различен - те държат изключително много на качеството и дори имат BRC акредитация (глобален стандарт за производители на хранителни продукти). На всеки, който му е интересно, може да прочете историята на фирмата, която датира от 1994-та година.
Връщам се на рецептата и започвам с продуктите, които ще ви трябват за това изключително апетитно ястие, което може да заблуди гостите ви, че е приготвено от индиец - 


Необходимите продукти

4 бр. пилешко филе от гърди (2 пеперуди)
1 глава кромид лук
5 с.л. кисело мляко
100 мл сметана за готвене
4 с.л. олио


За маринатата

1 пак. подправка Пиле Корма (съдържа кимион, кориандър, чили на прах, куркума, канела Cassia Bark, кардамон, карамфил, Гарам Масала (млян черен пипер, млян карамфил, мляна цейлонска канела, млян кардамон))
1 малко парче джинджифил (аз ползвах 1/2 ч.л. смлян)
3 скилидки чесън
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на хапки. 


Смесете пакетчето с подправки Пиле Корма, солта, джинджифила и чесновата паста. 


Разбъркайте много добре и прехвърлете към пилето. Разбъркайте много добре, за да полепне маринатата по всички късчета. Поставете в хладилник за 30 минути.


Нарежете лука на ситно и го запържете в сгорещеното олио.


Добавете маринованите пилешки хапки и ги пържете на слаб огън за 10 минути.


Постепенно добавете киселото мляко, като разбърквате непрекъснато. Оставяте ястието да поври за още 15-20 минути. 


Налейте сметаната и разбъркайте. Варете на слаб огън за 10-15 минути или докато ястието се сгъсти.


Сервирайте с ориз Басмати. Ето накратко как се приготвя - измийте 1 ч.ч. ориз и го сварете за 10 мин. в 2 ч.ч. подсолена вода. 



Отстранете от котлона, покрийте с капак и го оставете похлупен за още 10 минути.








Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 









Няма коментари